Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Obračun avtorskega honorarja in plačila po podjemni pogodbi

17.6.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:04:31

Poglavja

Predavateljica Irena Kamenščak v video seminarju predstavlja obračun avtorskega honorarja in plačila po podjemni pogodbi, vključno z vsemi spremembami, ki so pričele veljati v letu 2014.

Uvodoma video seminar prične s tem, kdaj se lahko sklene avtorska pogodba in kdaj se lahko izplača avtorski honorar, ter seveda, kakšne so spremembe pri obračunu in izplačevanju avtorskih honorarjev po 1. 1.  oziroma 1. 2. 2014.

Nato predavateljica pojasnjuje, kako je z izplačilom avtorskega honorarja fizični osebi, ki je zavarovana na drugi pravni podlagi, zavarovana na podlagi 18. člena ZPIZ-2 ali kako je z izplačilom avtorskega honorarja, ki se izplača delavcu v delovnem razmerju.

V enem izmed sklopov obravnava tudi podjemno pogodbo in plačilo po podjemni pogodbi, video seminar pa zaključi z upokojenci in tujci, kjer pojasni, kako je z izplačilom avtorskega honorarja ali podjemne pogodbe upokojencem oziroma tujcem ter na kaj moramo paziti.

 

Kazalo vsebine:

  • Avtorski honorar
  • Izplačilo avtorskega honorarja fizični osebi, zavarovani na drugi pravni podlagi
  • Izplačilo avtorskega honorarja fizični osebi, zavarovani na podlagi 18. člena ZPIZ-2
  • Avtorski honorar se izplača delavcu v delovnem razmerju
  • Podjemna pogodba in plačilo po podjemni pogodbi
  • Upokojenci in tujci

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1)

Potni nalogi in blagajniško poslovanje

Sprememba REK obrazcev po 1. 1. 2014

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.

 

OAHOPPPODPO.pdf 0.45 MB