Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Obračun DDPO za leto 2020

29.1.2021, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:28:39

Za davčni obračun za leto 2020 se dokončno uveljavljajo novosti, ki so bile sprejete že ob koncu leta 2019. Ena od njih je ugotavljanje davčne osnove v povezavi z omejitvijo zniževanja davčne osnove. Obravnavali bomo naslednje posebnosti, s katerimi se boste v obračunu DDPO 2020 verjetno srečali prvič:

  • prihodki iz naslova pomoči po PKP
  • davčno priznani odhodki (odpisi zalog zaradi zaustavitve opravljanja dejavnosti, odhodki za cepljenje proti gripi …)
  • olajšave in omejitve zniževanja davčne osnove (s čim najprej znižujemo davčno osnovo za leto 2020)
  • pregled drugih točk obračuna

 

Predavateljica:

Ida Kavčič, spec. posl. ekon., univ. dipl. ekon., je direktorica družbe IK SVETOVANJE, družbe za davčno, poslovno in računovodsko svetovanje in davčna svetovalka z licenco ZDSS.  V letu 2000 je opravila strokovni izpit pri Davčno finančno raziskovalnem institutu v Mariboru, kjer ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčna svetovalka. Od leta 1996 opravlja delo davčne svetovalke, od leta 2002 dalje v okviru svojega podjetja, in se torej dnevno srečuje s problemi na računovodskem in davčnem področju v podjetjih in pri drugih pravnih osebah. Zaključila je podiplomski specialistični študij javnih financ in davčnega svetovanja na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Kot predavateljica izvaja predavanja z davčno in računovodsko tematiko na raznih seminarjih, konferencah, kongresih in v okviru lastnih strokovnih delavnic, kot višja predavateljica pa predava tudi na Gea College v Ljubljani.

Priložene datoteke

Gradivo_DDPO_2020_OSEM335.pdf 0.52 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih