Danes je 2.3.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Odpoklici živilskih izdelkov

7.12.2023, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:53:21

Poglavja

V zadnjem času smo priča številnim odpoklicom živil, predvsem sadja in zelenjave. Predavateljica Tatjana Kruder bo predstavila razloge za odpoklic živil in živilskih izdelkov, kdo je odgovoren za izvajanje odpoklica, kakšne so zahteve zakonodaje, kje najdemo seznam odpoklicanih izdelkov, kako poteka obveščanje, kakšna je odgovornost potrošnikov, kaj lahko naredijo nosilci živilske dejavnosti, da bodo potrošniki prevzeli svoj del odgovornosti, na koncu pa bo čas za vprašanja naročnikov. 

 

Predavateljica:

Tatjana Kruder, univ. dipl. inž. živ. tehn., zadnjih 13 let samostojna svetovalka s področja živilstva, prehrane in higiene živil. Je sodna izvedenka in cenilka za živilstvo ter z mnogimi izkušnjami na področju izobraževanja oseb, ki delajo z živili (domovi za upokojence, posebni socialno varstveni domovi, šole in vrtci, širša javnost). Ima dolgoletne izkušnje s področja prehrane bolnikov, med drugim tudi kot vodja prehrane v Bolnišnici Celje. Sodelovala je pri mnogih projektih osveščanja o pomenu zdrave prehrane ter zdravega načina življenja (Akademija zdravega življenja; Novi tednik in Radio Celje ter Micropis; Karavana varne kemija z društvom PLANET ZEMLJA; sodelovanje v mednarodnem projektu »kemijskovaren.si« na Ministrstvu za zdravje, izobraževanja preko Območno obrtnih zbornic ter nastopi v televizijskih in radijskih oddajah).