Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Osnove obračunavanja DDV pri organizaciji potovanja

12.9.2019, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:52:45

Poletje je čas za počitnice in potovanja. Zato smo tokrat za vas pripravili temu primerno tematiko spletnega seminarja. Spoznali boste, da je pri obračunavanju DDV pri organizaciji potovanja treba upoštevati vrsto posebnosti. Seminar je primeren tudi za vse, ki le prejemate takšne storitve in ne veste, kako se tako prejeti račun evidentira v DDV knjige.

Mag. Aleksandra Heinzer, predsednica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in njena predstavnica v evropskem združenju davčnih svetovalcev, v video seminarju predstavi osnove obračunavanja DDV pri organizacijah potovanja. Seminar je odlična podlaga za vse, ki se s tem področjem šele spoznavate, pa tudi za tiste, ki prejemajo račune za organizacije potovanja, saj nam predstavi tako teoretično, kot tudi praktično plat posebnosti, ki se nanašajo na obračun DDV.

 

Kazalo vsebine:

  • Uvod
  • Pogoji za uporabo posebne ureditve in njene značilnosti
  • Značilnosti posebne ureditve
  • Račun
  • Zgled - Izlet v Toskano
  • Posredniške prodaje potovanj
  • Sodbe Sodišča EU
  • Vprašanja in odgovori

 

 

Predavatelj

mag. Aleksandra Heinzer

mag. Aleksandra Heinzer

je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

Priložene datoteke

PDFgradivoVDU_novosti_e-izvrsbe_OSEM270.pdf 0.77 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih