Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

PKP6: Kaj nam prinaša šesti paket protikoronskih ukrepov?

10.12.2020, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:35:02

Poglavja

Državni zbor je dne 25. 11. 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 oz. PKP6, ki velja od dne 28. 11. 2020. Tako kot ostali interventni zakoni tudi PKP6 posega v številne zakone in podaljšuje, kot tudi uvaja nove začasne ukrepe, z namenom omilitve in odprave posledic epidemije nalezljive bolezni COVID-19. Številna podjetja in ostali, na katere se nanaša, so PKP6 sprejeli z dobrodošlico, njegovo učinkovitost pa bo pokazala praksa.

Na seminarju predstavljamo poglavitne spremembe oz. dopolnitve v zvezi z obstoječimi ukrepi ter na novo vpeljane ukrepe, in sicer predvsem ukrep delnega kritja fiksnih stroškov, omogočanje zaposlitev za določen čas zaradi nujnih delovnih potreb v času epidemije, poenostavljene postopke prijave dela na domu za lažje organiziranje dela med razglašeno epidemijo, generirano izdajanje potrdil o karanteni na domu zaradi visoko tveganega stika, ipd.

 

Predavateljica:

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.