Danes je 25.5.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

PKP7: Ključni ukrepi za gospodarstvo

10.2.2021, Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:04:32

Poglavja

Državni zbor je dne 29. 12. 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 oz. PKP7, ki velja od dne 31. 12. 2020. Z namenom omiliti in odpraviti posledice covid-19, PKP7 med drugim prinaša dodatke za posamezne skupine prebivalstva ter dopolnjuje in podaljšuje, kot tudi uvaja nove začasne ukrepe za pomoč gospodarstvu in zaščito delovnih mest, ki jih bomo obravnavali na seminarju.

Med drugim vas bomo seznanili s spremembami v zvezi z ukrepom povračila fiksnih stroškov in ugotavljanjem upada prihodkov, predstavili povračilo izplačanega kriznega dodatka in pomoč za izvedbo hitrih testov ter pojasnili možnost vračila neupravičeno prejetih sredstev ter vložitev izjave za vračilo neupravičeno prejetih povračil nadomestil plač delavcem na začasnem čakanju na delo.

Poleg tega se bomo posebej posvetili tudi ukrepom v zvezi z namenskim premoženjem javnega sklada za likvidnostna sredstva za podjetja, sredstvi za garancije za bančne kredite ter poroštvo SID banki za prvo izgubo posojilnega sklada finančnega inženiringa na področju turizma in gostinstva.

 

Predavateljica:

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.