Danes je 1.10.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

PKP8: Ključni ukrepi za delodajalce

24.2.2021, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:23:43

Poglavja

Državni zbor je dne 3. 2. 2021 sprejel Zakon o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 oz. PKP8, katerega cilj je omiliti ter odpraviti vpliv in posledice nalezljive bolezni covid-19 na področju gospodarstva, dela in delovnih razmerij, trga dela, socialnega varstva ter zdravstvenega varstva.

Med najpomembnejšimi ukrepi, ki jih PKP8 bodisi podaljšuje bodisi na novo uvaja, so tudi ukrepi za ohranitev delovnih mest in pomoč gospodarstvu v zaostrenih razmerah epidemije nalezljive bolezni covid-19, s katerimi vas bomo seznanili na seminarju.

Med drugim vas bomo opremili z znanjem glede podaljšanja subvencioniranja čakanja na delo in spremembe višine delnega povračila izplačanega nadomestila plače ter glede prevzema dela bremena za dvig minimalne plače s strani države, predstavili bomo ukrep, s katerim PKP8 odpravlja neenakost med delavci, ki zaradi izplačil nagrad za poslovno uspešnost s plačo za december niso bili upravičeni do 200 EUR kriznega dodatka ter vas seznanili z ostalimi ukrepi, ki so ključni za delodajalce.

 

Predavateljica:

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.