Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Poročanje na REK obrazcih: pravilna uporaba obrazcev

19.8.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:13:38

Poglavja

Irena Kamenščak predstavlja pet primerov iz prakse, ki se nanašajo na poročanje na REK obrazcih in podaja pojasnitev dilem, ki se pojavljajo v praksi glede poročanja na REK obrazcih.

Tako predavateljica pojasni in poda ustrezna opozorila, kako je glede poročanja na REK pri poslovodni osebi, nerezidentu, ki je zaposlen v tujini, prav tako pa se dotakne in pojasni, kaj pomeni, če je označimo povprečenje pri poročanju na REK obrazcih.

Predstavi tudi, kako je glede ustrezne izbire vrste dokumenta pri oddaji REK, torej kdaj izberemo "original", "samoprijava" in "original po roku" ter poda dodatna pojasnila glede izbire ustreznih vrst dokumenta. Izpostavljeno je tudi, kdaj in na kakšen način moramo povračila stroškov v primeru podjemne pogodbe poročati pri oddaji REK obrazcu, na koncu pa razjasni tudi, ali je potrebno za leto 2016 oddati M4 obrazec ali ne.

 

Kazalo vsebine:

  • Poročanje na REK pri poslovodni osebi, nerezidentu,  zaposlenem v tujini
  • Označeno povprečenje pri poročanju na REK obrazcih
  • Izbira ustrezne vrste dokumenta: original, samoprijava, original po roku
  • Podjemna pogodba in poročanje povračil stroškov pri oddaji REK obrazcev
  • M4 obrazec za leto 2016

 

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.