Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Poslovanje s Hrvaško, Bosno in Srbijo

21.7.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:25:22

Poglavja

Aleš Budja je v video seminarju pripravil pregled poslovanja s tremi bivšimi državami nekdanje Jugoslavije: Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo.

Pri vsaki izmed teh treh držav, s katerimi slovenska podjetja precej poslujejo, obravnava in predstavlja način vstopa na trg in obdavčitev. Pri načinu vstopa na trg predstavi zahteve za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo in delniške družbe, hkrati pa pri Bosni in Srbiji, ki še nista članici EU, predstavi tudi možnost ustanovitve predstavništva.

Pri obdavčitvi predavatelj izpostavlja predvsem DDPO, dohodnino, višino socialnih prispevkov (tako s strani delavcev kot s strani delodajalcev) ter tudi stopnje DDV v posamezni državi.

Video seminar prične s Hrvaško, ki je že članica EU, nadaljuje s predstavitvijo Bosne in Hercegvine, kjer tudi opozori na posebnosti v Federaciji BiH ter Republiki Srbski, zaključi pa z izpostavitvijo Srbije.

 

Kazalo vsebine:                                                                                                      

  • Hrvaška
  • Bosna in Hercegovina  
  • Srbija

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Napoteni delavci v tujino, slovenska zakonodaja: Avstrija in Nemčija

Napoteni delavci v tujino: odgovori na najpogostejša vprašanja in dileme

Evropski plačilni nalog

 

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., je pravni in davčni svetovalec z več kot 5-letnimi izkušnjami na področju prava in davkov. Svojo kariero je začel leta 2009 kot davčni svetovalec, jo nadaljeval leta 2011 kot odvetniški pripravnik, leta 2013 pa je prevzel funkcijo poslovnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Je avtor številnih strokovnih prispevkov za različne publikacije, med drugim računovodsko-davčnega portala Dara, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer, sodeluje pa tudi pri izvajanju on-line seminarjev. Je priznan mednarodni in domači predavatelj ter ustanovitelj in vodja portala Davcni-Slovar.si.

PSHBIS.pdf 0.27 MB