Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Prenova sistema normirancev s 1. 1. 2015

9.1.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:41:43

Poglavja

Irena Kamenščak v video seminarju predstavlja prenovo sistema normirancev oziroma nova pravila, ki bodo pričela veljati za normirance po 1. 1. 2015.

Pozor: v video seminarju je predstavljen izračun, ki je narejen predvsem za prikaz upoštevanja normiranih stroškov in v katerem ni upoštevan obračun prispevkov - bodite pozorni na to, da se seveda k dobičku prištejejo prispevki. 

Uvodoma predstavi prenovo sistema normirancev v letu 2013, ko je prišlo do precejšnjih sprememb. Izpostavi, kakšni so bili razlogi za spremembe v letu 2013 in kaj je prinesel tedanji nov sistem leta 2013. V nadaljevanju se nato posveti spremembam v sistemu normirancev od 1. 1. 2015 naprej.

Predavateljica argumentira, zakaj je prišlo do nove spremembe, nato pa podrobneje predstavi oba sistema normirancev, ki bosta vzporedno delovala – tako imenovani 1. sistem kot tudi tako imenovani 2. sistem. Pri obeh sistemih izpostavi, na kaj bo potrebno biti pozoren in poda dodatna pojasnila ter razjasni dileme, ki bi se lahko pojavile.

V sklepnem delu seminarja predavateljica še na kratko obravnava  določitev osnove za prispevke za socialno varnost za leto 2015 ter sistem normirancev v povezavi z družbami z omejeno odgovornostjo (d. o. o.).

 

Kazalo vsebine:

  • Prenova sistema v letu 2013
  • Nova sprememba 2015
  • Določitev osnove PSV za leto 2015
  • Normiranci in d. o. o. 

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Napoteni delavci v tujino – odgovori na najpogostejša vprašanja in dileme

Plačila direktorjem družb - sklenitev ustreznih pogodb

Obračun avtorskega honorarja in plačila po podjemni pogodbi

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.

PRSISNOR.pdf 0.43 MB