Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Preventiva, kurativa in pravne posledice ob nezgodah pri delu

22.10.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:38:04

Poglavja

Gregor Gartner, ki se ponaša z dolgoletnimi izkušnjami na področju varnosti in zdravja pri delu, predstavlja preventivo, kurativo in tudi pravne posledice ob nezgodah pri delu.

Predavatelj na začetku video seminarja najprej pojasni razliko med nezgodo, okvaro  zdravja in poškodbo pri delu, nato pa še na kratko poda opredelitev poškodbe pri delu. V nadaljevanju se dotakne vrst poškodb in navede običajne vzroke za njihov nastanek, nato pa podrobneje opiše preventivne ukrepe, s katerimi skušamo preprečiti poškodbe pri delu, kakor tudi analizo poškodb prid delu.

 V nadaljevanju najprej predstavi 2 primera zapisnika o raziskavi nezgode pri delu, nato pa poda izpostavi tudi pravne posledice nezgode pri delu za podjetje, kjer pravne posledice podkrepi s številkami. Tako predstavi primer odškodninskega zahtevka zavarovalnice iz naslova odgovornosti, nato pa še primer regresnega zahtevka,  ki ga uveljavljata ZZZS ter ZPIZ.

 

Kazalo vsebine:                                                                                                      

  • Vrste poškodb pri delu ter vzroki za njihov nastanek
  • Preventivni ukrepi in analiza poškodb pri delu 
  • Raziskava nezgode pri delu in pravne posledice
  • Primer odškodninskega in regresnega zahtevka

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Zakonske zahteve za dokumentacijo o varnosti in zdravju pri delu

Elektronski nadzor in zasebnost na delovnem mestu

Selekcijski intervju: umetnost postavljanja pravih vprašanj

 

Predavatelj:

Gregor Gartner je diplomirani varnostni inženir in lastnik podjetja G var, ki se ukvarja s storitvami varnosti in zdravja pri delu, požarnega varstva in promocije zdravja. Storitve se ne osredotočajo le na stroge zakonodajne okvire, ampak predvsem na rezultate, ki so vidni v večji varnosti, boljšem zdravju in dobrem počutju delavcev. S skupino  fizioterapevtov in fitnes trenerjev v podjetjih vpeljujejo vodene programe vadb, s katerimi poskrbijo za aktivne odmore na delovnih mestih in razbremenitev najbolj obremenjenih mišičnih skupin ter prodajajo preizkušeno ergonomsko pisarniško opremo, višinsko nastavljive mize in medinske ušesne vložke za zaščito sluha - www.gvar.si.

Helena Jako.doc 3.59 MB
PKIPPPONPD.pdf 0.32 MB