Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Primerjava stroškov: plače, pogodbeno delo in avtorski honorarji

24.6.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:09:26

Poglavja

Majda Gominšek v video seminarju predstavlja obračun plače, podjemne pogodbe in avtorskega honorarja in primerja stroške posameznih načinov dela.

Uvodoma se predavateljica posveti opredelitvi plače z davčnega in delovnopravnega vidika, nato pa obravnava plače: osnove in zavezance za plačilo prispevkov ter stopnje prispevkov, nadaljuje pa z novostmi pri obračunu  prejemkov zaradi reform: pokojninske reforme, reforme trga dela in Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. 

Predstavlja tudi obračun pogodbenega dela in avtorskega dela – tukaj predstavlja predvsem novosti, ki so pričele veljati po 1. januarju in 1. februarju 2014. Predavateljica se dotakne tudi dela upokojencev v letu 2014, na koncu pa na osnovi konkretnega, praktičnega primera ponazori izračun ter stroške plače, avtorskega honorarja in podjemne pogodbe ter seveda pojasni postopek izračuna.

 

Kazalo vsebine:

  • Splošno o tematiki
  • Plača
  • Novosti zaradi reform v letu 2013 in 2014
  • Obračun pogodbenega in avtorskega dela
  • Delo upokojencev v letu 2014
  • Praktični primeri izračunov plač, avtorskih honorarjev in podjemne pogodbe

 

Oglejte si še naslednje video seminarje

Sprememba REK obrazcev po 1. 1. 2014

Osnovna sredstva

Vrtilne tabele v Excelu

 

Predavatelj:

Majda Gominšek, finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Za založbo Verlag Dashöfer izvaja strokovne seminarje, spletne klepetalnice in video seminarje ter odgovarja na vprašanja naročnikov.