Danes je 26.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Promocija zdravja na delovnem mestu

23.3.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:58:13

Poglavja

Primož Obolnar predstavlja promocijo zdravja na delovnem mestu in nekatere konkretne ukrepe, ki jih lahko uvede vsak delodajalec.

Predavatelj najprej predstavi zakonske podlage za izvajanje promocije zdravja na delovnem mestu ter samo definicijo, kaj dejansko promocija zdravja na delovnem mestu sploh pomeni in kaj vključuje, hkrati pa naniza nekaj pomembnih dejstev o promociji zdravja.

Video seminar se nadaljuje s predstavitvijo razlogov za izvajanje promocije zdravja na delovnem mestu – od koristi za delodajalce, delojemalce kot tudi samo družbo. Osrednji del je namenjen temu, kakšni so načini in postopki izvajanja promocije zdravja na delovnem mestu.

Tako slednje obsega pripravo, načrtovanje, realizacijo in oceno rezultatov ter dejansko izvajanje, predavatelj pa se posveti vsaki posamezni fazi izvajanja ter opozori na pomembna dejstva, prav tako pa na kratko omeni posebnosti za mikro podjetja in samozaposlene.

V sklepnem delu video seminarja so predstavljeni nekateri konkretni primeri aktivnosti pri promociji zdravja na delovnem mestu, ki se jih lahko posluži vsak delodajalec,ter dva primera dobre prakse. En primer je tuje podjetje, drugi primer dobre prakse pa lahko najdemo tudi znoraj naših meja. Našteti so tudi programi na državni ravni, ki jih lahko delodajalci izkoristite.

 

Kazalo vsebine:

  • Definicija in zakonske podlage
  • Razlogi za izvajanje promocije zdravja na delovnem mestu
  • Načini in postopki izvajanja
  • Primeri aktivnosti

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Preventiva, kurativa in pravne posledice ob nezgodah pri delu

Zakonske zahteve za dokumentacijo o varnosti in zdravju pri delu

Elektronski nadzor in zasebnost na delovnem mestu

 

Predavatelj:

Primož Obolnar je leta 2007 je diplomiral na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo - oddelek za tehniško varnost. Že od leta 2005 je zaposlen v podjetju, kjer se ukvarja tako z varnostjo in zdravjem pri delu, kot tudi z varstvom pred požarom. Ima izkušnje z delom na mnogih področjih, od lesne in mesne industrije, proizvodnje elektronskih komponent, gostinskih obratov in trgovin ter pisarniškega okolja. Ukvarja se z izobraževanjem zaposlenih, kot tudi s pripravo ustrezne dokumentacije, izvajanjem meritev mikroklime, pregledovanjem delovne opreme, izdeluje požarne rede in načrte reševanja ter svetuje delodajalcem pri celostni ureditvi delovnih mest, upoštevajoč tudi ergonomske zahteve.

PZDRNDEME.pdf 0.4 MB