Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Splošni akti in evidence delodajalca

21.6.2021, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:06:16

Poglavja

Splošni akti delodajalca so specifični pravni viri, značilni le za področje delovnega prava, ki jih sprejemajo delodajalci. Z njimi delodajalci določajo organizacijo dela ali določajo obveznosti, ki jih morajo delavci poznati zaradi izpolnjevanja pogodbenih in drugih obveznosti. V prvem delu seminarja bomo udeležence seznanili z vsebino splošnih aktov delodajalca, ki so v podjetju obvezni ter predstavili splošne akte delodajalca, ki so sicer neobvezni, vendar so priporočljivi.

Ker zakonodaja delodajalcem nalaga vodenje določenih evidenc na področju dela in socialne varnosti, bomo udeležencem seminarja predstavili tudi evidence, ki morajo biti del poslovne dokumentacije delodajalca ter kakšne kazni lahko delodajalca doletijo, če s takimi evidencami ne razpolaga. 

 

Predavateljica:

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.