Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Sprememba REK obrazcev od 1. 1. 2016

18.1.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:52:43

Poglavja

Majda Gominšek predstavlja spremembe REK obrazcev od 1. januarja naprej, prav tako pa še nekatere splošne novosti v letu 2016, ki bodo vplivale na obračun plač.

Uvodoma predavateljica na kratko opravi pregled zakonskih sprememb na področju plač in poročanju o le-teh (ZDR-1, ZPIZ-2, ZMEPIZ-1, ZDoh-2, ZUTD, ZZVZZ, ZPSV), nato pa podrobneje predstavi , katere so novosti pri predlaganju REK obrazcev po 1. 1. 2016.

Spremembe so pri iREK obrazcih, za katere predavateljica najprej poda kratka novodila, nato pa podrobneje predstavi primere izpolnjevanja za vsako polje M posebej, pri čemer največ pozornosti nameni poljema M01 in M02, kjer izpostavi tudi 4 praktične primere izpolnjevanja.

V drugem delu so navedene in prestavljene še splošne novosti v letu 2016, ki vplivajo na obračun plač, tako v javnem sektorju kot v gospodarstvu.  Tako boste na kratko izvedeli najpomembnejše informacije glede novosti na področju plač v javnem sektorju in nekatere posebnosti pri obračunu plač nasplošno, med drugim tudi pri obračunu minimalne plače, pa tudi katere nove omejitve prinašata ZIZ-K in novela Zakona o davčnem postopku. Omejena je tudi sprememba glede dela upokojencev in oddaje M obrazcev.

 

Kazalo vsebine:

  • Novosti o poročanju dohodkov od  1. 1. 2016 dalje –  sprememba i-Rek obrazcev
  • Splošna navodila
  • Primeri izpolnjevanja
  • Novosti v letu 2016

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Uporaba elektronskih obrazcev M na portalu eVEM

Pridobitna in nepridobitna dejavnost, javna služba ter tržna dejavnost – problemi ter razlike

Spremembe Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2I)

 

Predavatelj:

Majda Gominšek, finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Za založbo Verlag Dashöfer izvaja strokovne seminarje, spletne klepetalnice in video seminarje ter odgovarja na vprašanja naročnikov.

SPREOBC16.pdf 0.5 MB