Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Spremembe REK obrazcev po 1. 1. 2017

19.12.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:46:24

Poglavja

Zaradi zakonodajnih sprememb, natančneje Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini (novela ZDoh-2R) in Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu, bo od 1. januarja 2017 prišlo do sprememb REK obrazcev.

Irena Kamenščak predstavlja, kaj se bo spremenilo pri REK obrazcih. Tako najprej predstavi spremembe pri poročanju o izplačilih v več delih, nato pa izpostavi spremembo pri delu plače iz naslova poslovne uspešnosti. Tukaj poleg opisa sprememb predstavi spremembe REK obrazca in izpostavi nekatere dileme, ki bi se utegnile pojaviti, prav tako pa predloži tudi konkreten primer.

Nadaljuje s spremembami, ki se navezujejo na bonitete, na koncu pa predstavi še nekatere druge spremembe REK obrazcev: poročanje o neto dohodku, dopolnjena navodila glede poročanja o prispevku za zdravstveno zavarovanje na REK-1a obrazcu ter poročanje o drugih dohodkih.

Čisto na koncu predavateljica še odgovori na vprašanja udeležencev in jim poda pojasnila ter odgovore na njihove dileme.

 

Kazalo vsebine:

  • Splošno
  • Spremembe pri poročanju o  izplačilih v več delih
  • Del plače iz  naslova poslovne uspešnosti
  • Bonitete
  • Druge spremembe

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.