Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Spremembe Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2I)

9.12.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:30:53

Poglavja

S 15. decembrom se spreminja Zakon o davčnem postopku, spremembe pa prinaša novela ZdavP-2I. V video seminarju izpostavljamo najpomembnejše spremembe, ki jih novela prinaša.

Predavatelj Aleš Budja uvodoma pove nekaj dejstev o sami noveli, nato pa predstavi najpomembnejše spremembe. Najprej izpostavi, katere administrativne ovire za davčne zavezance so bile odpravljene, nato pa obravnava dodatne možnosti za poplačilo davčnega dolga, ki jih prinaša novela.

Nadaljuje s predstavitvijo sprememb, ki se nanašajo na davčno izvršbo – tukaj se med drugim spreminja določba, kdaj davčni organ začne davčno izvršbo, prav tako pa je povišan znesek, za katerega se davčna izvršba ne začne.

V zaključku video seminarja predavatelj predstavi še eno novost novele, in sicer vnaprejšnje cenovne sporazume in čisto na koncu še naredi kratek povzetek predstavljenih sprememb.

 

Kazalo vsebine:

  • O noveli
  • Odprava administrativnih  ovir za davčne zavezance
  • Dodatne možnosti  za poplačilo davčnega dolga
  • Davčna izvršba
  • Vnaprejšnji cenovni sporazumi

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Davčne blagajne - kaj moramo vedeti?

Spremembe, ki jih prinaša ZGD-1I

Davčne olajšave

 

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., je pravni in davčni svetovalec z več kot 5-letnimi izkušnjami na področju prava in davkov. Svojo kariero je začel leta 2009 kot davčni svetovalec, jo nadaljeval leta 2011 kot odvetniški pripravnik, leta 2013 pa je prevzel funkcijo poslovnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Je avtor številnih strokovnih prispevkov za različne publikacije, med drugim računovodsko-davčnega portala Dara, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer, sodeluje pa tudi pri izvajanju on-line seminarjev. Je priznan mednarodni in domači predavatelj ter ustanovitelj in vodja portala Davcni-Slovar.si.

SPZODP.pdf 0.27 MB