Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Spremembe Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J)

22.9.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:23:16

Poglavja

Aleš Budja predstavlja spremembe Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J), ki je bil objavljen v Uradnem listu št. 53/2014 in s seboj prinaša nekatere zanimive novosti.

Uvodoma predavatelj spregovori nekaj besed o sami noveli J, nato pa se loti predstavitve glavnih novosti, ki jih prinaša nova novela. Tako najprej obravnava pospešitev izvršilnih postopkov – ker po podatkih Vlade RS in Vrhovnega sodišča RS slednji trajajo predolgo, pogosto pa se dogajajo nepotrebni zastoji v izvršilnih postopkih, novela J prinaša nekatere spremembe, ki naj bi pospešili izvršilne postopke.

V nadaljevanju predavatelj predstavlja tudi novosti pri prodaji nepremičnin, kjer je z ZIZ-J prav tako prišlo do nekaterih sprememb, loti pa se še zastavne pravice na poslovnem deležu, ki je novost pri zakonu, čisto na koncu pa omeni še nekatere ostale pomembnejše novosti, ki jih je prinesel ZIZ-J.

 

Kazalo vsebine:

  • O noveli
  • Pospešitev izvršilnih postopkov
  • Prodaja nepremičnin
  • Zastavna pravica na poslovnem deležu
  • Ostale pomembnejše novosti

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Evropski plačilni nalog

Transferne cene v praksi slovenskih podjetij

Osnovne informacije o Zakonu o finančni upravi (ZFU) 

 

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., je pravni in davčni svetovalec z več kot 5-letnimi izkušnjami na področju prava in davkov. Svojo kariero je začel leta 2009 kot davčni svetovalec, jo nadaljeval leta 2011 kot odvetniški pripravnik, leta 2013 pa je prevzel funkcijo poslovnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Je avtor številnih strokovnih prispevkov za različne publikacije, med drugim računovodsko-davčnega portala Dara, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer, sodeluje pa tudi pri izvajanju on-line seminarjev. Je priznan mednarodni in domači predavatelj ter ustanovitelj in vodja portala Davcni-Slovar.si.

SPRZOIIZAV.pdf 0.27 MB