Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Varstvo osebnih podatkov po predlogu ZVOP-2

31.5.2021, Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:58:58

Dne 30. 4. 2021 je bil objavljen nov predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Cilji predloga ZVOP-2 so predvsem v zagotovitvi zakonitosti obdelave osebnih podatkov na sistemski ravni ter učinkovitega nadzora glede varstva osebnih podatkov, pomembno vlogo pa ima tudi zagotovitev izvrševanja določb Splošne uredbe (GDPR).

Na seminarju bomo udeležence seznanili z vsebino aktualnega predloga ZVOP-2, ki je konceptualno delno podoben predlogu zakona iz druge polovice leta 2019 in izhaja iz pristopa, da se v njem urejajo vsebine, ki omogočajo izvrševanje Splošne uredbe ter nacionalne posebnosti, nima pa več narave zakonika.

 

Predavateljica:

Odvetniška pripravnica Sara Švagelj je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani magistrirala junija 2019. V Odvetniški pisarni Bohl je opravljala študentsko delo že od septembra 2019, po pridobitvi naziva magistrica prava pa se je zaposlila na delovnem mestu odvetniške pripravnice. Poleg tega hkrati opravlja volontersko pripravništvo na Višjem sodišču v Ljubljani. Pri svojem delu v Odvetniški pisarni Bohl se ukvarja predvsem z delovnim pravom, deluje pa tudi na področju civilnega in kazenskega prava ter pripravlja različne strokovne članke in odgovarja na vprašanja strank.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih