Danes je 26.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2G)

17.1.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:41:06

Poglavja

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2G) je pričel veljati 1. januarja 2014 in prinaša nekaj pomembnih sprememb.

Predavatelj Aleš Budja v video seminarju podrobneje predstavlja najpomembnejše spremembe. Uvodoma nekaj besed nameni samemu zakonu, nato pa se posveti spremembam pri odmeri davka od nenapovedanih dohodkov in pojasnjuje najpomembnejše novosti in morebitne posledice. Obravnava tudi novosti pri davčnem inšpekcijskem nadzoru in davčni izvršbi, nadaljuje pa z zadržanjem zastaranja – slednje je z ZDavP-2G prvič uvedeno v slovenski pravni red. Video seminar zaključi še s predstavitvijo novih, strožjih kazenskih določb.

Kazalo vsebine:

  • Splošno o zakonu
  • Odmera davka od nenapovedanih dohodkov
  • Davčni inšpekcijski nadzor in davčna izvršba
  • Zadržanje zastaranja
  • Strožje kazenske določbe

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Davek na nepremičnine

Davčno priznani odhodki

Potek davčnega inšpekcijskega nadzora v praksi

 

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., je pravni in davčni svetovalec z več kot 5-letnimi izkušnjami na področju prava in davkov. Svojo kariero je začel leta 2009 kot davčni svetovalec, jo nadaljeval leta 2011 kot odvetniški pripravnik, leta 2013 pa je prevzel funkcijo poslovnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Je avtor številnih strokovnih prispevkov za različne publikacije, med drugim računovodsko-davčnega portala Dara, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer, sodeluje pa tudi pri izvajanju on-line seminarjev. Je priznan mednarodni in domači predavatelj ter ustanovitelj in vodja portala Davcni-Slovar.si.

ZSIDZODPG.pdf 0.34 MB