Danes je 25.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Zakon o urejanju trga dela - novela C

19.2.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:35:31

Poglavja

Novala C Zakona o urejanju trga dela (ZUTD-C) se uporablja od 1. marca 2014, sprejeta pa je bila predvsem zaradi preprečitve zlorab, ki so se dogajale na področju zagotavljanja dela delavcev uporabniku.


Predavateljica Tanja Bohl v video seminarju uvodoma predstavi poglavitne razloge za sprejem novele, nato pa obravnava novosti, ki jih je prinesla novela ZUTD-C. Glavnina sprememb se nanaša na XI. poglavje zakona, to je na poglavje Zagotavljanje dela delavcev uporabniku. Predavateljica tako med drugim izpostavlja pogoje za opravljanje dejavnosti, obveznosti delodajalca, dovoljenje za opravljanje dejavnosti in vpis v register. Video seminar obravnava tudi odvzem dovoljenja delodajalcu za opravljanje dela in obveznost poročanja, sklepni del video seminarja pa je posvečen kazenskih določbam.

Kazalo vsebine:

  • Razlogi za sprejem novele
  • Novosti, ki jih je prinesla novela ZUTD- C
  • Obveznosti delodajalca
  • Dovoljenje za opravljanje dejavnosti
  • Odvzem dovoljenja
  • Kazenske določbe

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Sprememba REK obrazcev po 1. 1. 2014

Obračun avtorskega honorarja/plačila po podjemni pogodbi po 1. 1. 2014 in po 1. 2. 2014

Zaposlovanje invalidov v mikro in malih podjetjih

 

Predavatelj:

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.

ZAOURTRDC.pdf 0.35 MB