Danes je 21.3.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

eRačuni: vsebinski vidik in vloga UJP

5.12.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:37:03

Poglavja

S 1. 1. 2015 bodo proračunski uporabniki morali obvezno prejemati eRačune in jih, v kolikor bo prejemnik proračunski uporabnik, tudi izdajati. To pomeni, da bodo morala tudi podjetja, ki niso proračunski uporabniki in delujejo v gospodarskem sektorju, proračunskim uporabnikom pošiljati izključno eRačune.

Uvodoma predavateljica Aleksandra Heinzer v video seminarju predstavi, kaj je eRačun, zakonsko podlago za prejemanje in izdajanje eRačunov ter preko koga bodo lahko pravne in fizične osebe pošiljale eRačune. Nato se loti tematiek izdajanja in prejemanja računov, kjer izpostavi, v katerih primerih bo potrebno izdati eRačun in kdaj ne, kdo so akterij in nekatere primere izdajanja eRačunov.

Sledi poglavje, v katerem predavateljica izpostavi izjeme in posebnosti eRačunov, med drugim tudi to, za koga izdajanje eRačunov ne velja. V zadnjem delu video seminarja predavateljica spregovori še splošno o vsebinskih zahtevah računov in hrambi računov,  čisto na koncu pa še na kratko spregovori o tem, kako so eRačuni urejeni v Evropi.

 

Kazalo vsebine:

  • Kaj je eRačun
  • Izdajanje računov
  • eRačun – izjeme in posebnosti
  • Splošno o računih

 

Oglejte si še naslednje video seminarje

Dopolnilne dejavnosti na kmetiji - novosti

Naknadne spremembe davčne osnove in obračuna DDV

DDV pri okraševanju, praznovanjih in darilih

 

Predavatelj:

Mag. Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica evropskega združenja davčnih svetovalcev CFE v VAT expert group, ki deluje pod okriljem Evropske komisije, za obdobje 2022-2025. Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashöfer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje, d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashöfer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.